Korisno

20 Mar, 2017

Beauty tajne koje svaka devojka treba da zna

Generalna — Autor korisno @ 10:41

Savremeni način života je toliko toga stavio pred nas žene! Nije lako izboriti se sa svakodnevnim zadacima i izazovima, a naročito nije lako uvek izgledati tip-top. Ipak, kada si u gužvi, svakako je korisno znati neke od ovih beauty tajni. Jer, sada makar o izgledu ne moraš toliko da brineš, a za ostale obaveze ćeš već lako.

Tajna negovane kose

Kosa je zaštitni znak nas žena i zato je njen savršeni izgled imperativ! Bez obzira na to kakvu frizuru imaš, da li ti je kosa duga ili kratka, trebalo bi da vodiš računa o njenoj nezi, a jedan od trikova naročito pomaže da ona bude meka, sjajna i negovana – umesto što ćeš balzam za kosu staviti na mokru kosu, nakon šamponiranja, nanesi ga na suvu kosu, uvij kosu u peškir i drži što duže možeš. Tek nakon toga operi kosu kao i obično. Osim toga, umesto skupih preparata, slobodno možeš da koristiš hranljivo kokosovo ulje.

Tajna blistave kože lica

Od svih trikova, najdraži su nam oni koji pomažu da nam koža lica blista! Zato, evo nekoliko saveta. Za čsitu i negovanu kožu koristi zeleni čaj ili ulje zelenog čaja kojim ćeš se umivati, odnosno čistiti lice dva puta dnevno. Takođe, možeš koristiti i kockice leda kojima ćeš masirati lice i time ukloniti nečistoće, zatvoriti pore i samim tim sprečiti nastanak bubuljica.

Tajna meke i baršunaste kože

Tajna meke i baršunaste kože celog tela je u pilinzima! Pilinzi su najbolji način da ukloniš toksine, nečistoće i mrtve ćelije sa površine kože, što je ostavlja blistavom, mekom i savršenom! Prirodni pilinzi su uvek dobra stvar, zato isprobaj jednostavan piling sa talogom od kafe (odličan protiv celulita!) kao i piling od smese ceđenog maslinovog ulja i morske soli koji je dobar kako u borbi protiv celulita, tako i za izbacivanje svih nečstoća iz pora. Tuširanje nešto hladnijom vodom zateže kožu i podstiče cirkulaciju, a jako je važno i da sama unosiš dovoljno vode i drugih tečnosti poput nezalađenih čajeva i ceđenih sokova kako bi tvoja koža uvek izgledala sjajno, negovano i zdravo.

Tajna glatke kože

I na kraju, otkrivamo ti tajnu uvek glatke i nežne kože. U pitanju je epilacija! Kada je reč o ovom tretmanu uklanjanja neželjenih dlačica, devojke se obično odlučuju za epilaciju ruku i nogu jer su dlačice na ovim delovima tela najvidljivije i najnepoželjnije, ali se epilacija može raditi i na drugim delovima tela, a praktikuju je čak i muškarci ponekad! Epilacija ruku i nogu, ali i epilacija generalno, radi na tome da te trajno oslobodi neželjenih dlačica tako što specijalnim laserima uništava koren dlake i time j sprečava da ponovo poraste. Epilacija uglavnom nije bolna, a potrebno je nekoliko tretmana kako bi ostvarila željeni efekat. Preporučuje se da epilaciju ruku i nogu radiš tokom zime, kako bi kožu taman pripremila za leto, jer je jako važno da koža ne bude „obojena“ (potrebna je prirodna boja kože). Ukoliko imaš problem sa gustim i tamnim dlačicama, epilacija je savršeno rešenje za tebe jer je efekat pre svega trajan!

Vidiš, nije teško uvek biti doterana, negovana i prelepa!


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs