Korisno

Beauty tajne koje svaka devojka treba da zna

Generalna — Autor korisno @ 10:41

Savremeni način života je toliko toga stavio pred nas žene! Nije lako izboriti se sa svakodnevnim zadacima i izazovima, a naročito nije lako uvek izgledati tip-top. Ipak, kada si u gužvi, svakako je korisno znati neke od ovih beauty tajni. Jer, sada makar o izgledu ne moraš toliko da brineš, a za ostale obaveze ćeš već lako.

Tajna negovane kose

Kosa je zaštitni znak nas žena i zato je njen savršeni izgled imperativ! Bez obzira na to kakvu frizuru imaš, da li ti je kosa duga ili kratka, trebalo bi da vodiš računa o njenoj nezi, a jedan od trikova naročito pomaže da ona bude meka, sjajna i negovana – umesto što ćeš balzam za kosu staviti na mokru kosu, nakon šamponiranja, nanesi ga na suvu kosu, uvij kosu u peškir i drži što duže možeš. Tek nakon toga operi kosu kao i obično. Osim toga, umesto skupih preparata, slobodno možeš da koristiš hranljivo kokosovo ulje.

Tajna blistave kože lica

Od svih trikova, najdraži su nam oni koji pomažu da nam koža lica blista! Zato, evo nekoliko saveta. Za čsitu i negovanu kožu koristi zeleni čaj ili ulje zelenog čaja kojim ćeš se umivati, odnosno čistiti lice dva puta dnevno. Takođe, možeš koristiti i kockice leda kojima ćeš masirati lice i time ukloniti nečistoće, zatvoriti pore i samim tim sprečiti nastanak bubuljica.

Tajna meke i baršunaste kože

Tajna meke i baršunaste kože celog tela je u pilinzima! Pilinzi su najbolji način da ukloniš toksine, nečistoće i mrtve ćelije sa površine kože, što je ostavlja blistavom, mekom i savršenom! Prirodni pilinzi su uvek dobra stvar, zato isprobaj jednostavan piling sa talogom od kafe (odličan protiv celulita!) kao i piling od smese ceđenog maslinovog ulja i morske soli koji je dobar kako u borbi protiv celulita, tako i za izbacivanje svih nečstoća iz pora. Tuširanje nešto hladnijom vodom zateže kožu i podstiče cirkulaciju, a jako je važno i da sama unosiš dovoljno vode i drugih tečnosti poput nezalađenih čajeva i ceđenih sokova kako bi tvoja koža uvek izgledala sjajno, negovano i zdravo.

Tajna glatke kože

I na kraju, otkrivamo ti tajnu uvek glatke i nežne kože. U pitanju je epilacija! Kada je reč o ovom tretmanu uklanjanja neželjenih dlačica, devojke se obično odlučuju za epilaciju ruku i nogu jer su dlačice na ovim delovima tela najvidljivije i najnepoželjnije, ali se epilacija može raditi i na drugim delovima tela, a praktikuju je čak i muškarci ponekad! Epilacija ruku i nogu, ali i epilacija generalno, radi na tome da te trajno oslobodi neželjenih dlačica tako što specijalnim laserima uništava koren dlake i time j sprečava da ponovo poraste. Epilacija uglavnom nije bolna, a potrebno je nekoliko tretmana kako bi ostvarila željeni efekat. Preporučuje se da epilaciju ruku i nogu radiš tokom zime, kako bi kožu taman pripremila za leto, jer je jako važno da koža ne bude „obojena“ (potrebna je prirodna boja kože). Ukoliko imaš problem sa gustim i tamnim dlačicama, epilacija je savršeno rešenje za tebe jer je efekat pre svega trajan!

Vidiš, nije teško uvek biti doterana, negovana i prelepa!


IDEJE ZA RENOVIRANJE MALOG STANA

Generalna — Autor korisno @ 10:10

Ukoliko imate mali stan i sami ste verovatno već mnogo puta pomislili kako nemate mnogo mogućnosti kada je renoviranje i uređenje enterijera u pitanju. Potrebno je stvari poslagati i rasporediti na onaj način na koji će biti najfunkcionalnije, a ne na onaj način kako vi možda želite. Onda je ovde stavka kreativnosti saterana u ćošak i na nju definitivno ne možete da računate. Naravno da je vrlo važno da vaš stan bude uređen tako da vi možete da funkcionišete u njemu, ali je takođe važno i da vas ono što vidite u njemu čini srećnim i čini da se osećate prijatno. Bez obzira da li imate veliki ili mali stan, trenutak renoviranja vam je savršena prilika da ispunite neke od svojih dugo očekivanih želja i napravite prostor u kakvom ćete moći da se osećate lepo. Toliko je ideja za renoviranje stana koji nema mnogo kvadrata, a mi vam predstavljamo samo neke od njih.

IMAJTE U VIDU MOGUĆNOST "SUVE GRADNJE"

Pregrađivanjem dve prostorije, odnosno pravljenjem dve prostorije od jedne i te kako možete promeniti pogled na vaš stan. U poslednje vreme veoma su popularne gipsane ploče, koje upravo služe za to. Raspitajte se koji građevinski materijal je najbolji za ovakve situacije. Gipsane ploče pružaju veoma dobru izolaciju, a ujedno vam mogu pomoći da vaš stan izgleda kao potpuno drugačiji. Ono što je takođe interesantno jeste i to što upravo te gipsane ploče možete iskoristiti i za neke druge stvari prilikom renoviranja stana. Možete jednu prostoriju podeliti policom za knjige od gipsanih ploča. Ili policom za sitnice. To će stvarati privid da su prostorije odvojene, a zapravo će delovati veoma zanimljivo.

RASVETA I TE KAKO UTIČE NA PROMENU IZGLEDA

Prilikom renoviranja stana razmislite i o prilagođavanju rasvete vašem domu. Rasveta u toj meri može da promeni izgled vašeg stana, da verovatno u ovom trenutku i niste svesni koliko je zapravo to moguće. Jednostavne, dosadne, monotone, a pre svega nekvalitetne sijalice nekada mogu učiniti da se vi osećate vrlo loše. Nemorate da menjate celokupnu rasvetu, već možete odabrati prostoriju za koju smatrate da joj je u ovom trenutku najpotrebnija zamena rasvete. Na taj način, korak po korak, menjate rasvetu u celom vašem domu. Videće odmah razliku. Zapravo, osetićete. 

Ukoliko vam se jave neki iznenadni kvarovi i problemi sa rasvetom, obratite se stručnjacima kao što je recimo električar Beograd. Kao što se u svakom gradu nalazi pouzdani električar koji će pomoći da se problem eliminiše brzo i lako. U ovakvim situacijama je uvek bolje potražiti pomoć profesionalca, nego biti sam svoj majstor.

PROZORI - DRVENI, PVC, ALU PROZORI

Obično se većina prilikom renoviranja stana odlučuje i na promenu prozora. Ni u kojem slučaju nemojte kupovati one prozore koje ste već imali, ukoliko niste duboko vezani za njih ili ukoliko niste i previše zadovoljni. Svaka promena na bolje je dobrodošla. Probajte sa drugom bojom prozora. PVC prozori pored svoje izolacije nude i različite boje, a ne samo onu belu, na koju smo svi navikli. Kada su u pitanju drveni prozori, oni su takođe funkconalni, ali isto mogu vrlo lepo da izgledaju.

UGRADNJA POLICA NA RAZLIČITIM MESTIMA

Police, fioke, ormarići su nam i te kako potrebni, jer nekada ne znamo šta da radimo sa svim onim sitnim detaljima koje imamo. Prilično je jasno zašto ne želite da se odreknete tih sitnica. Međutim, jasno vam je i da će se u jednom trenutku nakupiti mnogo stvarčica i da sve te stvarčice treba rasporediti. Zato, prilikom renoviranja stana,  police možete ugraditi i visoko na zidu, a zatim ispod zida postaviti male drvene merdevine. Kad god vam zatreba nešto, iskoristićete te merdevine, a te sitnice neće vam smetati u obavljanju vaše dnevne rutine. 


Koji su uzroci povišenog holesterola?

Generalna — Autor korisno @ 15:30

Ukoliko imate problem sa povišenim holesterolom, verovatno se pitate kako se to dogodilo. Uzroci povišenog holesterola mogu biti razni, a obično se govori o geneteci, na koju se svakako ne može uticati. Ipak, imajte na umu da ste možda i sami krivi za povišen nivo holesterola u krvi jer njega mogu da prouzrokuju i gojaznost, nezdrav način ishrane, nepraktikovanje fizičke aktivnosti i druge po zdravlje štetne navike. Dobra vest je svakako ta da, sve što se tiče životnih navika, lako možete promeniti ukoliko imate malo motivacije i karaktera.

Simptomi povišenog holesterola

Pre svega treba naglasiti da je nemoguće odrediti simptome povišenog holesterola jer se on najčešće otkriva na sistematskim pregledima ili, u najgorem slučaju, po nastanku bolesti srca ili krvnih sudova. Ipak, kako ne bi bilo kasno, redovno proveravajte nivo holesterola jer su dozvoljene granice 60 miligrama holesterola po decilitru krvi, a sve više od toga zahteva hitno lečenje.

Dobar i loš holesterol

Naravno, nije svaki holesterol štetan. Zapravo, osim lošeg holesterola koji se, ako ga ima više nego što je telu potrebno, gomila na zidovima krvnih sudova, začepljuje ih i stvara plak, postoji i onaj dobar koji pomaže telu u svakodnevnim funkcijama, čisti ga i „lovi“ ovaj loš holesterol kako bi ga „proterao“ u jetru gde će se razgraditi i izbaciti. Što je više takozvanog dobrog holesterola, to je manje onog lošeg, a kao što je već rečeno, sitne promene životnih navika i te kako mogu doprineti vašem zdravlju.

Kako plak uzrokuje infarkt?

Sa lošim holesterolom se nikako ne treba igrati jer začepljenje krvnih sudova i stvaranje plaka uzrokuje srčana i kardiovaskularna oboljenja koja mogu imati tragičan ishod. Ali, kako plak može da izazove infarkt? U svakom plaku se nalazi jezerce masti koje se sastoji od holesterola, triglicerida i masnih kiselina, a svaki plak ima čepić. Ako se iznerviramo više nego obično može doći do pomeranja jezerceta koje će potom otvoriti čep, a tada nastaje otvor, tj, krater. Kada trombociti u krvi naiđu na taj krater, lako ga mogu zapušiti što će prouzrokovati infarkt.

Rešenja

Ukoliko bolest krvnih sudova nije uznapredovala, promena ishrane (više žitarica, više omega 3 masnih kiselina i orašastih plodova, a manje masne, pržene i začinjene hrane, cigareta i alkohola) i umerena fizička aktivnost vam mogu pomoći da smanjite nivo holesterola kako ne bi došlo do stvaranja plaka i izazivanja infarkta. Međutim, ukoliko je bolest uznapredovala, biće potrebno ugrađivanje stenta ili bajpasa koji imaju ulogu da sabiju plak i obezbede normalan protok krvi kroz krvne sudove.

Svakako, da biste znali šta vam valja činiti i dokle je vaš holesterol „stigao“, neophodne su redovne kontrole i mimo zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Ovakve dijete ponekad nisu dovoljne, a to ćete znati jedino ukoliko se prepustite stručnjaku. Treba imati na umu da srčane bolesti prouzrokovane povišenim holesterolom odnose više života od pojedinih tumora za koje se smatra da su najčešći uzroci smrtnosti u našoj zemlji, a Amerikanci u šali često kažu da holesterol slama više srca od „kraljica“ na maturskom balu. Šaljivo, ali istinito. Mislite o tome na vreme!


SAVETI KAKO DA IZBEGNETE CELULIT

Generalna — Autor korisno @ 09:10

Može se reći da je celulit jedan od najvećih problema sa kojim se žene susreću kada je u pitanju njihov izgled. Celulit ne zaobilazi ni one koje imaju višak kilograma, ali ni one koje su prilično mršavi. Zato je vrlo važno da što ranije krenete da razmišljate o tome kako možete da sprečite nastajanje celulita na mestima na kojima ga već nemate, a na kojima on najčešće nestaje. Takođe, vrlo je važno i da razmišljate o tome kako da ga se rešite. Neke žene imaju veće probleme sa celulitom, a neke pak nemaju uopšte. Jedno je potpuno jasno - problem celulita se može rešiti, samo je potrebno da malo izmenite svoj način života.

PIJTE DOVOLJNO VODE U TOKU DANA

Tečnost je nešto što je mnogo potrebno vašem organizmu. Ne smete zaboravljati u toku dana da popijete vodu. Dehidratacija ne samo da doprinosi pojavi i povećanju celulita, već jako loše utiče na izgled vaše kože, ali i celokupnog zdravlja. Ukoliko niste navikli da unosite i do dva litra vode dnevno, to ne znači da sada to morate. Ali, ne smete sebi dozvoliti da u toku dana popijete samo jednu čašu vode. Vrlo je važno da svom organizmu priuštite onoliko vode koliko mu je potrebno. "Osluškujte" svoje telo, jer samo tako ćete lepo izgledati i biti zdravi.

IZBACITE GRICKALICE

Hrana je čak možda i najviše važna kada je u pitanju borba sa celulitom. Da li znate da gotovo sve od grickalica što pojedete ide pravo u vaše butine? I sami znate da je celulit  u predelu butina najvidljviji. Anticelulit program za vas će biti ukoliko izbacite te grickalice, koje priznaćete, vam i nisu potrebne. Takve stvari nemaju veliku hranljivu vrednost, već samo mogu da vam nanesu štetu, koju ćete kasnije teško popraviti. Ukoliko baš ne možete da izdržite, a da nešto ne gricnete, onda pokušajte da klasične grickalice zamenite nekim zdravim sastojcima poput lešnika ili badema. Mnoge anticelulit kreme se upravo prave od badema, tako da i te kako može da vam pomogne u vašoj borbi. Ne treba posebno da napomenemo da treba da konzmirate sirove bademe i lešnike, a ne prerađene, ukoliko želite rezultate.

POSTANITE POKRETLJIVIJI

Na stvaranje celulita utiče konstantno sedenje, minimum kretanja, nedostatak adekvatnih vežbi i predugo mirovanje. Većini žena koje rade to je upravo najveći problem, jer se najveći deo dana provodi u kancelariji za računarom. To je nešto što ne možete da promenite. Ali probajte da se, ukoliko vam to mogućnosti dozvoljavaju, što više krećete i u okviru same kancelarije. Ustanite, protegnite noge, uradite neku vežbu. Ukoliko planirate da počnete sa ozbiljnijim treninzima, onda vam preporučujemo anticelulit programe. Na tim fintes programima u fokusu su upravo vežbe koje su ciljano osmišljene kako bi se celulit smanjio. Anticelulit programe možete pronaći i na internetu i tako sami uz muziku možete početi da se rešavate problema koji vas tišti.

ANTICELULIT MASAŽE U KUĆNOJ VARIJANTI I SALONIMA

Anticelulit masaže i kao preventiva i kao rešenje za vaše probleme sa celulitom. Mnogi kozmetički saloni nude anticelulit masaže, koje nisu prijatne uvek, ali su i te kako delotvorne. Ukoliko se odlučite za ovu varijantu, imajte u vidu da će vam biti potrebno više od jedne anticelulit masaže. Sličnu masažu možete sebi da priuštite i kod kuće, tako što ćete pokretima ruku pritiskati vašu kožu na različite načine, a sve u granicama normale. 

 

 


Saveti za brigu o starim roditeljima – detalji koji olakšavaju život

Generalna — Autor korisno @ 14:32

Briga o starim roditeljima zahteva mnogo strpljenja i posvećenosti. U zavisnosti od njihovog zdravstvenog stanja, potrebno je posećivati ih redovno, a nekada je praktičnije preseliti ih kod sebe u dom, ukoliko je to organizaciono moguće. Potrebno je sa roditeljima otvoreno razgovarati i razmotriti koje su to njihove potrebe i koji tip vaše pomoći je u svemu tome potreban.

Ukoliko vaši roditelji mogu da fukcionišu samostalno u svom domu, izdovjte dovoljno vremena da proverite sve moguće sigurnosne rizike, kao što su klizave površine u kupatilu, na stepenicama i slično. Postarajte se da učinite sve što je moguće kako biste im u tom smislu olakšali funkcionisanje. Ukoliko u kupatilu imaju kadu, prepravite je u nisku tuš kabinu, kako bi im bilo što lakše da uđu. Ukoliko imaju stepenice u kući, postarajte se da sve što im svakodnevno treba bude na donjem spratu itd. Ako je potrebno i ako imaju teškoće prilikom hodanja, kroz hodnik stavite gelendere. Proverite da li sva vrata i prozori mogu lako da se otvore i zatvore, da li su brave ispravne.

Na podne pločice i u tuš kabinu stavite neklizajuće otirače, a pragove na vratima napravite da budu što niži.

Neka pored kreveta budu prekidači za svetlo, jer starije osobe tokom noći ustaju zbog odlaska u toalet. U dogovoru sa njima izbacite sve nepotrebne stvari iz prostorija, kako bi bilo što više slobodnog prostora i manje šansi da se spotaknu.

Pored telefona im krupno ispišite sve vaše borjeve telefona, kao i brojeve hitne pomoći i ostalih službi. Obezbedite im mobilne telefone koji će im biti laki za upotrebu i dogovorite se sa njima da im telefon uvek bude pri ruci. Ukoliko ne možete da ih obiđete, obavezno ih jednom dnevno pozivte kako biste proverili da li je sve u redu.

Ako su vam roditelji bolesni, možda ne bi bilo loše da razmotrite opcije koje pruža profesionalna kućna nega.

Uzvratite svojim roditeljima brigu i pažnju u godinama kada im je ona preko potrebna. Ako ste predaleko i ne možete da ih pozivete kod sebe, a vidite da im je neophodna osoba koja će da brije o njima, ostaju vam ili kućna nega ili starački dom kao opcija.


Ešerihija koli u trudnoći

Generalna — Autor korisno @ 09:34

Trudne žene, odnosno žene u drugom stanju su izuzetno su osetljive. Njihov organizam prolazi kroz mnogobrojne promene. One su umorne, a često i razdražljive. Moraju paziti kako na sebe, tako i na plod koji nose u stomaku. Bilo kakva bolest ili prehlada za vreme trudnoće veoma je nezgodna. Jedan od razloga jeste i to što se teže leče, budući da buduće mame ne bi smele koristiti veliki broj lekova.

Kada se osoba zarazi bakterijom poznatom pod imenom ešerihija koli, lečenje nije jednostavno i traje dosta dugo. Infekcije čiji je ešerihija koli uzročnik u trudnoći mogu biti opasne kako za mamu, tako i za bebu.

Šta je to ešerihija koli?

Ešerihija koli (escherichia coli) jeste vrsta bakterije nastanjena unutar našeg  digestivnog trakta koja u normalnim okolnostima ne stvara nikakve probleme. Međutim, kada ešerihija koli dospe u mokraćne organe i mokraćne kanale ona izaziva različite urinarne infekcije. Pored urinarnih ona je još i uzročnik crevnih infekcija.

Kako se ljudi zaraze bakterijom ešerihija koli?

Neki od načina na koje se ljudi zaraze ešerihijom jesu:

-    pijenjem nepasterizovanih voćnih sokova i mleka
-    konzumiranjem termički neobrađenog ili nedovoljno obrađenog mesa,
-    pijenjem zagađene vode ili plivanjem u takvoj vodi,
-     dolaskom u kontakt sa zaraženim životinjama ili njihovim izmetom.

Koji su to simptomi infekcija izazvanih ešerihijom?

Grčevi u stomaku, drhtavica, malaksalost, mučnine, povišena temperatura, sve su to simptomi infekcija koje izaziva ešerihija koli. Kada je reč o urinarnim infekcijama izazvanih ešerihijom još jedan od simptoma jeste i peckanje koje se javlja u momentima uriniranja. Kod crevnih infekcija u ozbiljnim slučajevima može da dođe do pojave krvave stolice koja zahteva trenutnu medicinsku negu. U izuzetno retkim slučajevima kod ljudi zaraženih ešerihijom urinarne infekciju mogu da zahvate i same bubrege i da izazovu njihova oštećenja, a ponekad da dovedu i do smrti.

Ešerihija koli tokom trudnoće

Ne postoje dokazi o tome da infekcije uzrokovane bakterijom ešerihija koli izazivaju defekte pri rođenju bebe. Budući  da dijareja čini da telo gubi veliku količinu tečnosti, trudne žene zaražene ešerihijom mogu postati dehidrirane. U retkim slučajevima dešava se i da se kod njih kao simptom pojavi i krvava stolica. Postoji rizik da ozbiljnije infekcije uzrokovane ešerihijom dovedu do spontanog pobačaja ili prevremenog porođaja. Ukoliko trudna žena posumnja da je zaražena ovom bakterijom, što pre bi trebalo da se obrati svom doktoru kako bi dijagnoza bila postavljena i kako bi se započelo lečenje.

Mnoge trudne žene zanima odgovor na pitanje da li se infekcija koju uzrokuje ešerihija može preneti na nerođenu bebu. Nije dokazano da ešerihija koli uneta preko zagađene hrane ili vode može proći kroz placentu i inficirati bebu.

 

Nakon porođaja žene zanima i da li ukoliko imaju infekciju uzrokovanu ovom bakterijom smeju da doje svoje novorođenče. Odgovor na to pitanje je pozitivan. Bakterija ešerihija koli ne može da dospe do mleka u ženskim grudima i stoga je dojenje dozvoljeno. Međutim, ukoliko je dijareja jedan od simptoma infekcije, ona može dovesti do smanjenja količine majčinog mleka. Zato je važno unositi dosta tečnosti.


Sve češća dilema za „veliki dan“: di-džej ili bend za svadbe?

Generalna — Autor korisno @ 14:10

Nema sumnje oko toga: muzika može da stvori ili uništi svadbenu atmosferu. Ona predstavlja srce i dušu jednog svadbenog veselja, bez obzira na to da li je uživo izvodi bend za svadbe ili iz nekog uređaja pušta di-džej. Traženje talentovanog benda za svadbe ili di-džeja, stvar je savetovanja sa komšijama, rodbinom, prijateljima, „surfanja“ na internetu i brzog pravljenja prvog koraka (dobri muzičari bukirani su mesecima unapred). Koji vid zabave se uklapa u Vaš muzički ukus i muzički ukus Vaših gostiju? Sa kolikim budžetom raspolažete? Budite otvoreni za sve opcije i razmislite o ovim pitanjima pre nego što započnete potragu za muzičarima.

Raznovrstan muzički „meni“

Razmislite o žanru muzike koji želite da dominira tokom Vašeg svadbenog veselja. Pri tom, ne zaboravite da ispoštujete muzički ukus sopstvenih gostiju ukoliko se on ne poklapa sa Vašim. Vrsta muzike koju izaberete može uticati i na odluku o tome hoće li muzičko kormilo pripasti dobro uvežbanom bendu za svadbe ili vrsnom di-džeju. Ukoliko je reč o dominantno narodnoj i folk muzici preporučujemo da izaberete bend. Ukoliko ste ipak više ljubitelji rok, zabavne i strane muzike unajmite di-džeja. Generalno, angažovanje di-džejeva za svadbena veselja kod nas je daleko manje popularno od unajmljivanja bendova za svadbe. To ne znači, da Vi ne možete biti inovativni.

Mlada je ljubitelj rok muzike, dok je mladoženja veliki fan narodnjaka? Ili obrnuto? Bez obzira na to da li ćete za svoj „veliki dan“ izabrati di-džeja ili bend, pobrinite se da se zasviraju kako brzi, tako i spori ritmovi, kako starije, tako i novije pesme da bi se za svakog gosta zasviralo barem nešto.

Bend za svadbe vs. di-džej?

Muzika uživo plesni podijum konstantno će održavati punim, jer „muzika uživo je muzika uživo“. To je glavna prednost benda za svadbe. Sa druge strane, unajmljivanje benda može da košta mnogo više od unajmljivanja di-džeja. Dodatno, bez obzira na to koliko je jedan bend dobar u svom poslu, on nikada ne može imati raznovrsniji repertoar od di-džeja.

Ne plašite se di-džejeva: dani disko groznice i treperućeg svetla davno su za nama. Današnji di-džejevi su u neku ruku umetnici koji nude kreativne i balansirane miksove svih muzičkih žanrova i za sve generacije. Dodatno, Vaše omiljene pesme zvučaće upravo onako kako ih se sećate. Dakle, prednost koju sa sobom nosi unajmljivanje di-džeja na svadbenom veselju jeste raznovrsnost muzike. Ukoliko postoji gomila pesama koje želite da čujete na sopstvenoj svadbi, najverovatnije di-džeju neće biti problem da ih pronađe i pusti. Takođe, obično je jeftinij platiti di-džeja nego bend za svadbe.

Harizmatičan di-džej koji je profesionalac u svom poslu stalno će držati goste na nogama. Sa druge strane, nešto lošiji di-džej može u potpunosti pokvariti zabavu. To nije uvek slučaj kada je u pitanju loš bend za svadbe. Bend može biti loš i to se može primetiti, ali će se poneka pogrešna nota oprostiti i vrlo lako zaboraviti ukoliko nas pesma ponese.

Razmislite o tome koji su Vaši prioriteti i mogućnosti, te shodno tome odlučite ko će biti odgovoran za muziku u toku Vašeg veselja.

Čestitamo

Generalna — Autor korisno @ 09:12
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.

Powered by blog.rs